Overal waar je bent kun je eenvoudig je webmail gebruiken door middel van de URL.

Type achter de domeinnaam van je site in de URL balk /webmail. Bijvoorbeeld: jouwdomeinnaam.nl/webmail. Hier verschijnt dan het volgende scherm waarop je kunt inloggen middels je inloggegevens. Hiervan is de gebruikersnaam het e-mailadres wat je wilt gebruiken. Je gebruikt hier het wachtwoord dat je hebt gekregen of zelf hebt ingesteld. Hierna kom je in de webmail omgeving.

Log in op de webmail omgeving met het via ons ontvangen wachtwoord. Vervolgens kun je klikken op instellingen en dan wachtwoord selecteren uit het menu. Nu kun je rechts het wachtwoord wijzigen.

Allereerst ga je, bovenin Outlook, naar Bestand. Daar klik je op Info > Accountinstellingen > Profielen beheren.

Er komt een venster tevoorschijn, E-mailconfiguratie – Outlook. Klik hier op E-mailaccounts …

Vervolgens kan je op Nieuw… klikken onder E-mail. Zo kan je een nieuw email adres aan Outlook toevoegen.

Selecteer bij het onderstaande scherm dan handmatig instellen.

Selecteer POP of IMAP.

Vul vervolgens de gegevens in zoals op de afbeelding hieronder, vervang natuurlijk jouwdomeinnaam.nl met wat voor jou van toepassing is en gebruik voor gebruikersnaam en mailadres het e-mailadres dat je wilt toevoegen.

Nadat je alle velden heb ingevuld, ga je naar Meer instellingen … en selecteer je vervolgens server voor uitgaande mail, hier moet je zorgen dat dit aangevinkt staat.

Tot slot zet je onder Geavanceerd voor zowel inkomende als uitgaande mail SSL/TLS aan.
Voor inkomende mail moet als poort 993 ingesteld worden. De uitgaande mail gaat over 465.

Bevestig deze gegevens om je account op te slaan.

Bevestig deze gegevens om je account op te slaan.

Log in op het g-mail account wat je al hebt en klik rechtsboven op het tandwiel, en vervolgens op alle instellingen bekijken.

Selecteer accounts en import uit het menu en klik vervolgens op Een e-mailaccount toevoegen.

Vul het e-mailadres in wat je wilt toevoegen, e.g.  en klik op volgende.

Vul dan het e-mailadres ook in als gebruikersnaam, en geef het juiste wachtwoord op. Vul als servernaam mail.jouwdomeinnaam.nl in en selecteer poort 995 en zet SSL aan. Nu kun je het account toevoegen.

Voor uitgaande mail instellingen is het bijna hetzelfde. Vul het e-mailadres ook in als gebruikersnaam, en geef het juiste wachtwoord op. Vul als servernaam mail.jouwdomeinnaam.nl in en selecteer poort 465 en zet SSL aan. Nu kun je het account toevoegen.

Vul de gewenste naam in.

Selecteer hier ja.

Je moet nu de toevoeging goedkeuren, hiervoor krijg je een mail op het ingevulde adres (die je kan bereiken via bijvoorbeeld webmail) en een mail in je huidige g-mail inbox.

Apple zelf heeft hier een handige uitleg voor gemaakt. Bekijk deze hier! Gebruik het gewenste e-mailadres met bijhorend wachtwoord, kies voor IMAP bij de accountinstellingen, gebruik voor de hostnaam: mail.jouwdomeinnaam.nl , en vul bij gebruikersnaam nogmaals het e-mailadres in.

Hierna moet je ook nog de uitgaande mail instellen. Je wilt een verbinding over SSL instellen. De poort die je moet selecteren is 465.

Voor de eerste stappen kun je kijken naar hoe Samsung dit hier heeft uitgelegd en dan te gaan naar het kopje handmatig een e-mailadres toevoegen.

Vervolgens moet je de juiste gegevens invoeren. Vul eerst je mailadres in (ook als gebruikersnaam) en het bijbehorende wachtwoord. Voer onder Inkomende server bij de IMAP-server mail.jouwdomeinnaam.nl in, selecteer bij Beveiligingstype SSL, en check of de poort op 993 staat. Klik vervolgens weer op Inloggen.

Voor de uitgaande server voer je ook weer bij de SMTP-server de juiste gegevens in, dus mail.jouwdomeinnaam.nl . Selecteer bij Beveiligingstype ook weer “SSL” en gebruik poort 465. Daarnaast vink je “Verificatie vereist voor verzenden van e-mail” aan en voer je daaronder de emailgegevens nogmaals in. Klik nu weer op “Inloggen“.

Je kan tegenwoordig ook een agenda instellen en synchroniseren met andere applicaties.
Dit werkt middels CalDAV.

Hiervoor ga je binnen de webmail omgeving naar je Calendar en klik je naast de gewenste agenda op het potloodje om de instellingen hiervoor te zien.

Klik op Sync calendar om een synchronisatie link aan te maken.

Vervolgens voer je een gewenste weergavenaam in en een wachtwoord om deze link te kunnen gebruiken.
Voeg deze connectie toe door op Add te klikken er verschijnt hieronder een link en andere gegevens voor deze connectie.

Met deze gegevens kan je de agenda toevoegen in andere calendar applicaties (middels CalDAV).

CalDAV is ideaal en bijna alle grote email programma’s ondersteunen dit! Er is eigenlijk slechts één populair programma dat dit niet ondersteunt en dat is Outlook. Gelukkig is hiervoor wel een extensie beschikbaar, waarmee je ook in Outlook gebruik kunt maken van je CalDAV agenda!

De extensie die we gaan gebruiken heet CalDav Synchronizer. We gaan er voor deze handleiding vanuit dat je Outlook al geïnstalleerd hebt op je computer.

Allereerst moet de extensie gedownload en geïnstalleerd worden. Je kunt de extensie downloaden op de volgende pagina: https://caldavsynchronizer.org/download-2/. De installatie is erg simpel, je start hiervoor CalDavSynchronizer.Setup.msi en doorloopt de stappen. Het installatie proces zou vlot en probleemloos moeten verlopen.

download caldav synchronizer

Start Outlook op en ga bovenin naar het tabblad CalDav Synchronizer. Klik vervolgens op Synchronization Profiles.

Er opent nu een nieuw venster, waar je bovenin op het plus teken drukt (“Add new profile”). Het standaard profiel type is de juiste, Generic CalDAV/CardDAV, dus klik gewoon op OK.

Klik eerst op de knop naast het “Outlook folder” veld, met: 
Selecteer hier als folder Calendar en druk op OK.

Onder “Server Settings” kan je de login gegevens van je CalDAV agenda instellen. Hier gebruik je bij de DAV URL de Alternate URL van je agenda in de webmail omgeving. Het wachtwoord heb je zelf ingesteld bij het aanmaken van je CalDAV connectie (sectie hierboven: agenda synchronisatie). De omgeving waar je deze gegevens ophaalt ziet er ongeveer zo uit:

De “server settings” waar je dit invult zou er dan ongeveer uit moeten zien zoals in de afbeelding hieronder. Als alles in orde is, kan je het profiel opslaan en is het instellen klaar!

Druk nu op de knop Synchronize now onder je “CalDav Synchronizer” tabblad. Als je dat hebt gedaan ga je naar je agenda in Outlook toe en moeten je agenda items hier nu verschijnen.